Zespół Szkół nr 52 - 01
Zespół Szkół nr 52 - 02
Zespół Szkół nr 52 - 03
Zespół Szkół nr 52 - 04
Zespół Szkół nr 52 - 05
Zespół Szkół nr 52 - 06
Zespół Szkół nr 52 - 07
Zespół Szkół nr 52 - 08
Zespół Szkół nr 52 - 09
Zespół Szkół nr 52 - 10
Zespół Szkół nr 52 - 11
Zespół Szkół nr 52 - 12
Zespół Szkół nr 52 - 13
Zespół Szkół nr 52 - 14
Zespół Szkół nr 52 - 15
Zespół Szkół nr 52 - 16
Zespół Szkół nr 52 - 17
Zespół Szkół nr 52 - 18
Zespół Szkół nr 52 - 19
Zespół Szkół nr 52 - 20
Zespół Szkół nr 52 - 21
Zespół Szkół nr 52 - 22
Zespół Szkół nr 52 - 23
Zespół Szkół nr 52 - 24
Zespół Szkół nr 52 - 25
Zespół Szkół nr 52 - 26
Zespół Szkół nr 52 - 27
Zespół Szkół nr 52 - 28
Previous Next

W dniu 8 listopada 2018 r. uczennice klasy 8b Szkoły Podstawowej nr 263 (Iza Gałązka, Marta Świercz, Anika Ćwiek, Maja Koper) wraz z dyrektorem p. Janem Orłowskim i p. Ewą Zabłocką brali udział w „Bielańskim Dniu Dobrego Jedzenia i Picia”. Gospodarzem była Szkoła Podstawowa nr 187 na ul. Staffa 21. Przygotowaliśmy zdrowe i pożywne sałatki, które są bogate w witaminy i wodę. Deserem naszego stanowiska było wyśmienite ciasto marchewkowe.
Nasze potrawy wszystkim bardzo smakowały.

Oto przepisy, które polecamy:


Sałatka jarzynowa:
-włoszczyzna z zupy
-4 jajka na twardo
-1 jabłko
-puszka groszku
-5 łyżek majonezu
-2 łyżki musztardy

Sałatka buraczana:
-4 ugotowane buraki
-garść świeżego szpinaku
-ser feta
-łyżka podprażonych pestek dyni i słonecznika

Sałatka z awokado:
-2 pomidory
-1 ogórek zielony
-1 czerwona cebula
-ser feta
-2 dojrzałe awokado
-2 łyżki oliwy z oliwek

Sałatka owocowa:
-kiść winogron
-puszka ananasa
-puszka brzoskwiń
-2 jabłka
-truskawki

Sałatka z brokułem:
-1 brokuł i por
-2 pomidory
-2 łyżki majonezu
-ser feta
-zioła prowansalskie

Dip z awokado:
-3 dojrzałe awokado
-1 ząbek czosnku
-szczypta papryki ostrej, soli i pieprzu
-sok z limonki

Życzymy Smacznego!